Epilare definitiva cu Pulsar

 

 

Inainte.jpg - 10.62 Kb

dupa.jpg - 11.30 Kb

Ce  este epilarea “definitiva””?

 

Epilarea cu laser, este tehnologia laser ce utilizeaza o sursa de lumina cu spectru larg ce transmite impulsuri catre radacina firului de par prin culoare acestuia. Energia luminoasa produsa de laser este absorbita de culoarea din firul de par (melanina) si transformata in caldura. Pentru a distruge radacina firului de par este necesara incalzirea acesteia la o temperature de 70⁰C pentru 1 milisecunda.

 

Epilarea “definitiva”, asa cum este definita si de FDA (Food and Drug Administration), inseamna “reducerea pe termen foarte lung a recresterii firelor de par, dupa un regim de tratamente.” Nu exista nici un tratament care sa aiba abilitatea de a stopa cresterea firelor de par pentru totdeauna, totusi majoritatea pacientilor obtin o reducere significanta si permanenta in cresterea parului si sunt foarte fericiti de rezultate.

 

Rezultatele cele mai eficiente se obtin pe un par inchis la culoare, care prin pigmentul de melanina transmite mai bine impulsul catre radacina firului de par.

Parul deschis la culoare ce contine mai putina melanina, abosarbe mai putina energie si astfel produce mai putina caldura, uneori insuficienta pentru a distruge radacina.

Parul alb care nu contine melanina nu poate fi epilat.

Epilarea definitiva cu laser este dureroasa?

 

Majoritatea pacientilor considera durerea produsa de laserul de epilare definitva ca fiind moderata si tolerabila. Durerea este mai intensa la pacientii cu fire de par inchise la culoare si mai dese sau cu o piele mai inchisa, deoarce se produce o asorbtie mai mare a energiei si astfel o zona mai mare ce va fi incalzita.

 

 Inainte barbie.jpg - 11.87 Kb

 

Dupa barbie.jpg - 11.73 Kb

 

 Ce pregatire este necesara inainte de tratamentul de epilare definitiva?

Inainte de inceperea tratamentului trebuie sa renuntati la metodele de epilare prin smulgere (ceara, aparate). Prin urmare zona ce urmeaza a fi tratata nu va mai fi epilata prin smulgere cel putin 3 saptamani inainte de inceperea tratamentului, deoarece aceasta epilare smulge radacina firului de par, situatie in care epilarea definitiva nu mai are pe ce sa actioneze. Este necesar un interval de 2­3 saptamani in care firele de par sa poata creste. Tratamentul se face pe păr ras, scurt, dupa aplicarea unui gel transparent de transmisie optică. Pacientii nu vor avea piele bronzata inainte de tratament iar imediat dupa tratament pielea este mai sensibila la razale ultraviolet si expunerea la soare va fi evitata pentru 4-5 zile. Se vor folosi creme de protectie solara mai puternice SPF+30. In ziua tratementului nu se vor aplica pe zona tratata parfumuri sau deodorant.

Care sunt efectele secundare?

Pielea unora dintre pacienci devine foarte repede rosie dupa tratament si foarte rar pot aparea mici vezicule asemanatoare cu cele care apar dupa expunerea excesiva la soare. Aceste fenomene secundare intalnite sunt pasagere, disparand si spontan in cateva ore.

 

Cate sedinte sunt necesare?

Nu toti foliculii sunt “activi” in acelasi timp, si numai foliculii activi pot fi afectati si distrusi in urma tratamentului. Foliculii “inactivi” pot fi tratati o data ce devin “activi”, in timp.

Pentru majoritatea pacientilor sunt suficiente 8 sedinte la interval de aproximativ 4 saptamani. Parul de pe fata si mai ales mustata la femei,necesita mai multe sedinte. Pacientii cu tulburari hormonale necesita mai multe sedinte terapeutice si eficienta lor este mai mica.

Dupa prima sedinta de tratament, la cei mai multi dintre pacienti, se obtine o reducere a densitatii firelor de par, iar parul care creste este mai subtire.

De ce aleg Pulsar Laser?

Laserele Pulsar fac parte din a 5 a generatie de sisteme laser ce au rezultate dovedite stiintific si o tehnologie ce se dezvolta de peste 16 ani.