Epilare definitiva cu laser

 

 

 

 

 

 

Ce  este epilarea “definitiva””?

 

Epilarea cu laser, este tehnologia laser ce utilizeaza o sursa de lumina cu spectru larg ce transmite impulsuri catre radacina firului de par prin culoare acestuia. Energia luminoasa produsa de laser este absorbita de culoarea din firul de par (melanina) si transformata in caldura. Pentru a distruge radacina firului de par este necesara incalzirea acesteia la o temperature de 70⁰C pentru 1 milisecunda.

 

Epilarea “definitiva”, asa cum este definita si de FDA (Food and Drug Administration), inseamna “reducerea pe termen foarte lung a recresterii firelor de par, dupa un regim de tratamente.” Nu exista nici un tratament care sa aiba abilitatea de a stopa cresterea firelor de par pentru totdeauna, totusi majoritatea pacientilor obtin o reducere significanta si permanenta in cresterea parului si sunt foarte fericiti de rezultate.

 

  Rezultatele cele mai eficiente se obtin pe un par inchis la culoare, care prin pigmentul de melanina transmite mai bine impulsul catre radacina firului de par.

Parul deschis la culoare ce contine mai putina melanina, abosarbe mai putina energie si astfel produce mai putina caldura, uneori insuficienta pentru a distruge radacina.

Parul alb care nu contine melanina nu poate fi epilat.

 

 

Epilarea definitiva cu laser este dureroasa?

 

Majoritatea pacientilor considera durerea produsa de laserul de epilare definitva ca fiind moderata si tolerabila. Durerea este mai intensa la pacientii cu fire de par inchise la culoare si mai dese sau cu o piele mai inchisa, deoarce se produce o asorbtie mai mare a energiei si astfel o zona mai mare ce va fi incalzita.

 

 

 

 

 

 

 

 Ce pregatire este necesara inainte de tratamentul de epilare definitiva?

Cu 14 zile inainte de prima sedinta si pe toata durata sedintelor trebuie sa renuntati la orice metoda care presupune smulgerea parului (CEARA,EPILATOR)*. Se poate folosi lama, trimmer-ul sau crema epilatoare. Cu MAXIM 24 ore inainte de sedinta, trebuie sa radeti cu lama/crema epilatoare/trimmer pe toate zonele care urmeaza a fi tratate.

ATENTIE! Nu folositi creme, uleiuri de corp, autobronzant etc. Pielea trebuie sa fie cat se poare de curata si parul proaspat ras

*Metodele care presupun smulgerea parului sunt interzise deoarece laserul actioneaza asupra radacinii firului de par, iar daca aceasta este smulsa tratamentul nu va avea efect.

Se vor folosi creme de protectie solara mai puternice SPF+30. In ziua tratementului nu se vor aplica pe zona tratata parfumuri sau deodorant.

 

 

Care sunt efectele secundare?

Pot aparea usoare iritatii, roseli ale pielii , mai ales la persoanele cu pielea sensibila sau care sunt deja iritate de la epilarea cu lama . Aceste efecte sunt normale si trecatoare. 

In cazul usoarelor arsuri, se recomanda tratamentul imediat cu Bepanthen, Cicatridina etc. pentru evitarea semnelor.

   

Cate sedinte sunt necesare?

Nu toti foliculii sunt “activi” in acelasi timp, si numai foliculii activi pot fi afectati si distrusi in urma tratamentului. Foliculii “inactivi” pot fi tratati o data ce devin “activi”, in timp.

 Este diferit in functie de fiecare persoana si de fiecare organism in parte. Recomandam intre 6-8 sedinte . Primele 3 sedinte se fac o data pe luna, urmatoarele la o luna si jumatate . Dupa efectuarea primei sedinte, la aproximativ 10-14 zile, parul incepe sa cada. 

Parul creste in 3 faze, iar laserul elimina doar parul aflat in faza 1 de crestere (de aceea cantitatea de par cazut dupa fiecare sedinta difera de la pacient la pacient). In primele 3 sedinte facute la diferenta de o luna , rezultatele sunt foarte mari, eliminandu-se mare parte din par. 

Dupa cea de a 3-a sedinta, cand se face pauza de o luna si jumatate pentru a permite parului sa creasca din nou. Este un lucru ABSOLUT NORMAL deoarece creste o alta faza de par, care va fi eliminata de laser. 

* Recomandam clientelor sa se rada cat mai rar posibil intre sedinte. 

* Pentru anumite zone ale corpului este posibil sa fie necesare mai multe sedinte (fata – parul cade mai greu fiind zona vascularizata, inghinal – in partea de jos a zonei inghinale ,deoarece majoritatea clientelor nu pot suporta o intensitate ridicata) 

* Pentru rezultate optime si rapide este necesar ca si pacientii sa suporte o intensitate mai ridicata a aparatului. Persoanele care suporta doar intesitate mica o sa necesite mai multe sedinte.

 

De ce aleg Laser cu 3 lungimi de unda?

Folosim un laser dioda cu 3 lungimi de unda (755nm Alexandrit, 810 nm Dioda si 1064 nm YAG). Aceste lungimi de unda actioneaza toate in acelasi timp pentru o eficienta mai mare si fiecare are propria intrebuintare: 

  1. 755nm ALEXANDRIT – aceasta lungime de unda este potrivita pentru parul subtire si deschis la culoare (tipuri fotofone I-III) c; 
  2. 810nm DIODA – lungimea de unda clasica, este potrivita pentru parul in exces; 
  3. 1064nm YAG – potrivita pentru pielea bronzata, inchisa la culoare.

 Este recomandat pentru parul blond?

Laserul nostru are setari pentru toate tipurile de par si piele inclusiv par blond. Cu cat parul este mai inchis la culoare, cu atat rezultatele sunt mai rapide. Exista persoane blonde care au scapat de par si persoane cu par blond care nu au avut rezultate spectaculoase. Acest lucru depinde foarte mult de organism. La momentul actual nu exista un laser care sa promita rezultate 100%  garantate pentru parul deschis la culoare. Recomandam persoanelor cu parul blond sa aleaga epilarea definitiva pentru zonele unde parul este mai inchis la culoare – axila, inghinal, picioare scurt.